10 manieren om je koffieprut te recyclen

En dan heb je een lekkere kop filterkoffie gezet, maar wat te doen met de koffieprut? De meesten van ons zullen het waarschijnlijk zo in de vuilnisbak gooien. Niet doen! Recycle je koffieprut. Hieronder zet ik tien manieren om dat te doen voor je op  een rij:

1. Gebruik het als plantenvoeding. Koffieprut is voedzaam voor planten die van een zure grond houden.

2. Maak er je haar zacht en glanzend mee. Wrijf tijdens het wassen koffieprut door je haar en spoel het uit. Heb je bruin haar?  Dan zorgt koffieprut ook nog eens voor highlights.

3. Gebruik het bij peeling van je huid. Wrijf het op je huid en spoel af. Heerlijk als je gezicht naar koffie ruikt.

4. Verwijder geurtjes uit je vriezer. Plaats een kom met koffieprut in je vriezer om vervelende geurtjes te verwijderen.

5. Stop wat gedroogde koffieprut in je stinkende schoenen of sloffen en zie hoe de geur verdwijnt (okee, misschien kun je het niet zien…maar toch).

6. Gebruik je koffieprut in de strijd tegen cellulitis. Meng de prut met vitamine E olie en masseer het op de plaatsen waar cellulitis zit. Herhaal twee of drie keer en spoel af onder de douche.

7. Wrijf koffieprut op je huisdier voordat je die wast om vlooien te voorkomen.

8. Verwijder krassen op je meubelen door ze met natte koffieprut te behandelen.

9. Gebruik je koffieprut om mieren te verjagen.

10. Voorkom dat de kat van de buren een ‘verrassing’ in je tuin achterlaat door koffieprut vermengd met sinaasappelschil tussen je platen te strooien.

Doe er je voordeel mee.