Tips voor Koffie zetten tijdens het kamperen

Voor outdoor liefhebbers is er echt niets fijner dan een kopje vers gebrouwen, hete koffie. Omringd door de natuur, is er echt geen betere manier om de ochtend mee te beginnen. Maar er is geen enkele reden om genoegen te nemen met smakeloze koffiezakjes om de dag te starten. De onderstaande technieken voorzien je van een geweldig brouwsel, waar je je ook bevindt, op een bergcamping of in het midden van een bos. En je hoeft bovendien geen enkele zware koffiemachine mee te zeulen.

Neem Een Hand Maler Mee

Kamperen betekent niet dat je je hoeft te beperken tot oploskoffie. Een vers gemaakt kopje lekkers is nog steeds mogelijk, simpelweg door koffiebonen en een camping koffiemachine mee te nemen. Het resultaat? De meest verse kop koffie in een geweldige omgeving. Er zijn verschillende, lichte handmalers te verkrijgen, waardoor je dus maar enkele minuten verwijderd bent van een smaakvol drankje.

coffee

Gebruik Een AeroPress

Koffie-enthousiastelingen (cadeaus voor koffieliefhebbers) zullen houden van de AeroPress onderweg-brouwmethode. Het is bijzonder licht, dus het voegt nauwelijks gewicht toe aan je rugzak én je kan er een perfect kopje koffie mee maken, in slechts enkele minuten, waar je je ook bevindt. De AeroPress werkt met een drukfilter. Je voegt gewoon koffie toe, giet er heet water overheen, roert, drukt 20-30 seconden naar beneden en je bent klaar. Deze geweldige uitvinding maakt een espresso-achtige koffie die smaakt alsof ie gemaakt was door een professionele barista.

Brouwen Als Een Cowboy

Tijd doorbrengen in de geweldige buitenwereld zal je af en toe doen verlangen naar het leven van een cowboy en als we het dan hebben over koffie maken, ben je meteen een stapje dichter tot het beleven van die droom.

Cowboy koffie wordt gemaakt met een vuurtje en het vereist geen extra materiaal – al wat je nodig hebt, is een kampvuur of vuurtje, water, gemalen koffie en een koffiekan om koffie in te brouwen. Om cowboy-koffie te maken, neem je een kan, doe je er twee eetlepels koffie in en doet er 240ml water in. Breng het aan de kook, haal het van het vuur en voeg nog enkele eetlepels water toe om de koffie naar de bodem van de kan te brengen. Neem een kopje en schenk jezelf deze heerlijke zelfgemaakte koffie in.

Gebruik Een Koffie Filter

Als je voor de heel lichte optie wil gaan, kun je niet lichter gaan dan dit. Al wat je nodig hebt is gemalen koffie, touw en een paar koffiefilters (schone!), en je bent er klaar voor. Zin om je koffie te maken? Doe de voor jou juiste hoeveelheid koffie in het midden van de filter en breng de randen naar elkaar toe om een zakje te creëren dat je kan dichten met wat touw (zorg ervoor dat je het stevig vastmaakt zodat de gemalen koffie niet kan ontsnappen). Breng je water aan de kook boven een kampvuur en doe ofwel het zakje in de pot of giet het water over het zakje in je kop. Laat het een paar minuutjes intrekken en dan is het klaar om gedronken te worden.

Koffie Druppelen In De Openlucht

Als je gewend bent aan je koffiedruppelaar  ’s ochtends en het gewoon echt niet op wil geven tijdens je kampeertocht, dan is er een manier. Er zijn betaalbare lichtgewicht koffiedruppelaars op de markt die je het idee geven dat je koffie staat te brouwen in je eigen keuken. Als je de overtollige zooi van herbruikbare koffiefilters wil vermijden, dan kun je ook een roestvrije filter kopen die je gewoon kan omspoelen om zo vaak je wil jouw favoriete koffie te zetten.