World atlas of coffee

The-World-Atlas-Of-CoffeeDe koffie-liefhebbende wereld staat op het punt om een stukje geschiedenis te krijgen nu de beste barista ter wereld en koffieliefhebber James Hoffman je meeneemt op een ontdekkingsreis langs verschillende smaken, aroma’s en manieren om een van de werelds meest favoriete drankjes te brouwen. The World Atlas of Coffee neemt je niet enkel mee op een geweldig koffieavontuur; het opent ook je ogen en verheldert je geest voor de prachtige kunst van de productie en het brouwen van koffie.

Hoffman gelooft sterk in het verhaal achter elke koffieboon. Verschillende regio’s ter wereld hebben hun eigen kijk op wat de beste boon is voor een hemels kopje. Ook binnen een land zijn er streken waar de koffie lekkerder is dan in andere regio’s. Dat is nog maar een van de dingen die de Atlas je zal bijbrengen.

Iedereen weet hoe koffie wordt gemaakt. Nochtans weet niet iedereen hoeveel ingewikkelde micro-processen er in elke zak koffiebonen zit die uiteindelijk in je koffiemachine of in die van een barista.

Net als bij wijn, zit de essentie van de boon in de karakteristieken van het land waar de koffiebonen geteeld worden. Deze unieke eigenschappen kunnen verbeterd worden door de manier waarop de bonen worden geoogst en gebrand. Ook het water dat je gebruikt tijdens het brouwen is van belang. Deze worden allemaal besproken door Hoffman, die koffiedrinkers een zeldzame inkijk geeft in de wereld van koffie.

Of het nu gaat over Zambia of Bolivia, de World Atlas of Coffee blijft bij de essentie van dit bijzondere stukje literatuur. Koffie. Je krijgt een wereldwijde kijk op dit eerbiedwaardige drankje. Het deelt nog nooit eerder gedeelde kennis en praktijken die de grote meesters enkel met hun beste leerlingen deelden, in de hoop dat de traditie voortgezet zou worden.

De World Atlas of Coffee is de perfecte metgezel bij elk kopje vers gebrouwen koffie en het perfecte geschenk voor ieder om wiens wereld dit drankje gaat.