Zelf op de juiste manier slow coffee zetten? Daar is een App voor

Slow coffee is al een paar jaar de opkomende trend in koffie-land en je ziet het dan ook in steeds meer koffiezaken op de kaart staan. Eenmaal de smaak te pakken wil je thuis ook wel van zo’ heerlijke koffie en het bij behorende zetritueel genieten, maar hoe moet het nu precies? Nou, daar is nu een App voor: Brewology.

Alweer een aantal weken geleden had ik een ontzettend leuke ontmoeting met de mensen achter deze app. Ze lieten me een demo-versie zien en vertelde enthousiast over hun (studenten)project. Altijd leuk om mensen te ontmoeten die met passie met hun product bezig zijn, daar krijg je energie van. Vandaag kreeg ik een mailtje met het heugelijke bericht dat de ‘definitieve’ (bestaat zoiets wel?) app nu beschikbaar is in de App Store. Geweldig nieuws, gefeliciteerd Brewology!

 

De App
Ik citeer van de site: “Met onze app kun jij thuis de lekkerste filterkoffie zetten. In de app vind je recepten voor verschillende zetmethodes, zoals de V60, Chemex, Clever Dripper, Aeropress en de Inverted Aeropress. Deze recepten kun je aan de hand van een stappenplan doorlopen en dienen op deze manier als rechterhand bij het zetten van filterkoffie. Wil je extra informatie dan kan je op een informatie-icoontje drukken. Op die manier heb je de mogelijkheid om te leren waarom bepaalde stappen belangrijk zijn en hoe die de smaak van de koffie beïnvloeden. Aan het einde van het zetproces kan je de koffie beoordelen op smaak. Op basis van deze gegevens geeft de app automatisch tips voor de volgende keer. Deze tips zijn optioneel en kan je aan- en uitschakelen”.

Ik ga binnenkort eens aan de slag met de app van Brewology erbij en laat je dan zeker even weten wat mijn ervaringen zijn. Op voorhand kan ik je al zeggen dat de app erg uitgebreid is, alles stap voor stap vertelt en je met een video aan het begin alvast voorbereidt op wat er komen gaat. Dat beloofd dus veel goeds. Wacht overigens niet op mijn ervaringen en download nu de app en ga zelf aan de slag. Deel je ervaring, Brewology leest mee via social media (o.a. @brewology).